Tälta på Öland nästa sommar

Att tälta på Öland är en svensk klassiker många människor inte tröttnar på. Många återvänder hit år efter år med hela familjen, och det finns bra anledningar till detta. Att tälta ger ett skönt break från våran bekväma tillvaro, och denna avskalade situation är något som uppskattas av många. 

Just Öland och Gotland har en speciell plats hos svenskarna under sommarhalvåret. Många spenderar tid här varje år. Tillgången till havet är en av fördelarna, men det finns många andra sådana. Att bo på en camping är en väldigt social tillvaro och det är spännande att träffa människor som man kanske inte annars skulle springa på.

Det är överhuvudtaget bra att bryta av sin tillvaro ibland med en lite mer spartansk approach. Man kan då återvända till sin vanliga tillvaro med förnyad energi och inspiration. Att campa behöver dock inte innebära en stor uppoffring när det gäller bekvämlighet. Ser man till att ha den plats man behöver så är mycket vunnet.

Många väljer att tälta på Öland

Många ser det som en väldigt stor frihetskänsla och just sommarklimat ger ju möjligheten till att leva lite närmare naturen. Man behöver då inte lika tjocka väggar och lika organiserade sammanhang, utan kan bo i ett tält.

Det är naturligtvis viktigt att ha ett tält som hanterar naturens temperament på ett bra sätt. Om det regnar in, exempelvis, så brukar semestern ganska fort räknas som förstörd. Se till att investera i ett tält som håller hög kvalitet så att detta inte behöver inträffa.

Böda camping är en väldigt trevlig plats för dig som gillar att tälta och du kan lätt ta dig till andra platser på Öland om du vill utforska ön under någon dag eller några timmar. Det är en väldigt bra utgångspunkt om du vill ta del av vad denna ö har att erbjuda.